ΚΕΔΕΦορείς-Οργανισμοί

Η εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Η εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, με στόχο μία ασφαλέστερη και πιο υπεύθυνη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Η ΚΕΔΕ, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τα ΚΕΠ Υγείας με την Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης για το ασφαλές και το δημιουργικό διαδίκτυο, καθώς και την καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού, συμμετέχουν στον εφετινό εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στις 7 Φεβρουαρίου 2017 στις 10:30, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου γιορτάζεται για 14η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 160 χώρες εδώ και σε όλο τον κόσμο και την ευθύνη οργάνωσης για την χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Για τον εφετινό εορτασμό της ημέρας με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Ολοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο», σχεδιάζεται:

• Η Διοργάνωση κεντρικής ημερίδας στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

• Μεγάλος αριθμός παράλληλων εκδηλώσεων από την Ακαδημία Πρεσβευτών του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (150 μέλη).

• Διοργάνωση τριών πανελλήνιων διαγωνισμών των μαθητών όλων των βαθμίδων με θέμα το ασφαλές και το δημιουργικό διαδίκτυο καθώς και την καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΠΥ (ΚΕΠ Υγείας).

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:ΚΕΔΕ