ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Hayate: Στη φυλακή για κακοποίηση ΑμεΑ ο YouTuber

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 35χρονος YouTuber Hayate, ο οποίος συνελήφθη για κακοποίηση ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση, μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Ο 35χρονος κατηγορούμενος για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή και σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμων ατόμων κατά την απολογία του, φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος για τα εν λόγω βίντεο και ισχυρίστηκε ότι κατάλαβε το λάθος του.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σταμάτησε την παραγωγή και προβολή σχετικών βίντεο από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι γνώριζε ότι επρόκειτο για άτομα με κάποια αναπηρία όχι όμως ότι τα πρόσωπα αυτά είχαν το ακαταλόγιστο.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι χρησιμοποιούσε τα ΑμεΑ σε βίντεο, επειδή θεωρούσε ότι τους ωφελούσε πολύ περισσότερο, απ’ ότι τους έβλαπτε καθώς τα εν λόγω άτομα “αποκόμιζαν σημαντικό οικονομικό όφελος και κέρδιζαν αναγνωρισιμότητα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έβαλε στο σπίτι του ή χρησιμοποίησε σε βίντεό του, κάποιον ανήλικο.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης

Ο 35χρονος, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, απολογούταν επί δυο ώρες. Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν δυο άτομα που συμμετείχαν στα live stream βίντεο του 35χρονου, τα οποία δεν έχουν κάποια αναπηρία.

Σύμφωνα με συνηγόρους του, πήγαν και ΑΜΕΑ να καταθέσουν, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε από την ανακρίτρια, διότι απαιτείται παρουσία ψυχολόγου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα