ΕπικαιρότηταΚόσμος

H Αίγυπτος παρατάσσει τανκ στα σύνορα με τη Γάζα!…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν άλλους 300 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή, μεταξύ αυτών ειδικοί στις επικοινωνίες και στην εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ δήλωσε ότι οι στρατιώτες θα αναχωρήσουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά δεν θα είναι στο Ισραήλ.

“Στόχος τους είναι να υποστηρίξουν τις περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής και να ενισχύσουν περαιτέρω τις δυνατότητες προστασίας των δυνάμεών μας”, δήλωσε ο Ράιντερ. Πρόσθεσε ότι αυτόν τον μήνα σημειώθηκαν 27 επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία. Ειδικότερα, τις δύο τελευταίες εβδομάδες, οι αμερικανικές δυνάμεις δέχθηκαν επιθέσεις 14 φορές στο Ιράκ και 9 φορές στη Συρία, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

 

Η Χαμάς λέει ότι θα απελευθερώσει “αλλοδαπούς αιχμαλώτους”

Η Χαμάς είπε στους διαμεσολαβητές ότι θα απελευθερώσει έναν αριθμό αλλοδαπών αιχμαλώτων τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο Αμπού Ουμπάιντα, ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης σε βίντεο στον λογαριασμό της στο Telegram την Τρίτη.

H Αίγυπτος παρατάσσει τανκ στα σύνορα με τη Γάζα

Η Αίγυπτος έχει παρατάξει άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα κοντά στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα στη Γάζα. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν δείχνουν δεκάδες από τα οχήματα που βρίσκονται κοντά στα σύνορα.

Η Αίγυπτος φοβάται μια εισροή δεκάδων χιλιάδων προσφύγων από τις μάχες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα και μέχρι στιγμής έχει κρατήσει τα σύνορα σε μεγάλο βαθμό κλειστά, επιτρέποντας μόνο φορτηγά βοήθειας στη Γάζα.

Η Αίγυπτος περιορίζεται από τη συνθήκη ειρήνης του 1979 με το Ισραήλ ως προς τον αριθμό των δυνάμεων που επιτρέπεται να σταθμεύσει στη χερσόνησο του Σινά, αν και το Ισραήλ στο παρελθόν είχε εγκρίνει η Αίγυπτος να παραβιάζει αυτούς τους αριθμούς για να πολεμήσει μια ισλαμική εξέγερση στην περιοχή.

“Σημαντικά” επιτεύγματα στη Γάζα αλλά με “βαρύ τίμημα”
Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ λέει ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις σημειώνουν “σημαντικά” επιτεύγματα κατά τη διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά ότι “πληρώνουν επίσης βαρύ τίμημα”. “Αναπτύσσουμε δυνάμεις σε μεγάλη κλίμακα, εις βάθος στη Λωρίδα”, είπε ο Γκάλαντ σε στρατιώτες της μονάδας 669 και της ελίτ Σαλντάγκ της Πολεμικής Αεροπορίας. “Υπάρχουν μάχες ενάντια στις δυνάμεις που επιχειρούν [στη Γάζα] και τα αποτελέσματα και τα επιτεύγματα στο πεδίο της μάχης είναι πολύ υψηλά”, λέει.

“Δυστυχώς, στον πόλεμο, υπάρχουν και τιμές, και οι τιμές την τελευταία μέρα ήταν βαριές τιμές”, συνεχίζει ο Γκάλαντ. “Παρόλα αυτά, είμαστε επίσης αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κερδίσουμε”, προσθέτει.

Δύο στρατιώτες νεκροί
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης και των επί μέρους επιχειρήσεων εντός Γάζας, σκοτώθηκαν οι δύο 20χρονοι, επιλοχίες, Λαβί Λίπσιτς και Ρόι Βολφ, που υπηρετούσαν στη μονάδα αναγώρισης της Ταξιαρχίας Πεζικού Γκιβάτι.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα