Μια Ιταλίδα 46 ετών έχασε τη ζωή της, αφού μπροστά στον σύζυγό της άρχισε να έχει σπασμούς μετά από κατανάλωση πίτσας με χαλασμένη σάλτσα τσίλι σε εστιατόριο.
Οπως ανέφερε η Daily Mail, το ζευγάρι γευμάτιζε στην πόλη Αριάνο Ιρπίνο της νότιας Ιταλίας το βράδυ του Σαββάτου και επέστρεψε στο σπίτι του, χωρίς κάποιος από τους δύο να εκδηλώσει κάποιο σύμπτωμα.
Το επόμενο πρωί, ωστόσο, αρρώστησαν και οι δύο και συνέχισαν να αισθάνονται αδιαθεσία μέχρι χθες, οπότε και εισήχθησαν στο νοσοκομείο με σπασμούς,
Η 46χρονη Τσεραλντίνα Κορσάνο άφησε την τελευταία πνοή της λίγο αργότερα από τροφική δηλητηρίαση από αλλαντική τοξίνη, μια νευροτοξική πρωτεΐνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum και το οποίο βρέθηκε στη σάλτσα τσίλι που είχε πάνω της η πίτσα.
Εκλεισε το εστιατόριο
Δυστυχώς, ο σύζυγός της, ο 52χρονος Αντζελο Μενίνιο, σύμφωνα με τους γιατρούς, νοσηλεύεται επίσης σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο εστιατόριο έκλεισε μέχρι νεωτέρας, με διαταγή της εισαγγελίας της περιοχής.
Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της πίτσας βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας επισημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκαν και από πολλούς άλλους πελάτες, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί ( ή τουλάχιστον να δημοσιοποιηθεί) κανένα πρόβλημα.