PlusΕπικαιρότητα

Γλυκό χριστουγεννιάτικο μωσαϊκό: Αληθινή απόλαυση για μικρούς και μεγάλους

Το μωσαϊκό είναι από τα γλυκά που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια.

Είναι το λαχταριστό κομμάτι μετά το οικογενειακό τραπέζι που απολάμβαναν οι μεγάλοι μαζί με τον καφέ τους και ασφαλώς τα παιδιά μαζί με χρωματιστή τρούφα.

Στην χριστουγεννιάτικη εκδοχή του, το μωσαϊκό μπορεί να έχει έξτρα ξηρούς καρπούς και μαύρη σοκολάτα για πιο έντονη γεύση.

 

ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ

1 κούπα γάλα

3 κουταλιές της σούπας κακάο

100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

125 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

½ φλιτζάνι καρύδια ή φουντούκια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το βούτυρο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να λιώσει.

Προσθέτουμε το γάλα και το κακάο.

Τα βράζουμε και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί.

Προσθέτουμε τη μαύρη σοκολάτα.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι και περιμένουμε ώσπου να λιώσει η σοκολάτα από μόνη της.

Την ανακατεύουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σπάμε όλα τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ.

Ρχνουμε το μείγμα σοκολάτας στα μπισκότα (η κρέμα σοκολάτας θα πρέπει να είναι κρύα).

Ρίχνουμε τα καρύδια ή τα φουντούκια και τα αναμειγνύουμε όλα μαζί (τα μπισκότα θα απορροφήσουν τη σοκολάτα).

Οταν το μωσαϊκό είναι αρκετά κρύο, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το πιέζουμε στις άκρες ώσπου να δώσουμε το σχήμα που θέλουμε.

Το τοποθετούμε στον καταψύκτη για τουλάχιστον τρεις ώρες.

Εάν θέλουμε, μπορούμε να το διακοσμήσουμε με καρύδα ή φιστίκια Αιγίνης.

 

Καλή σας απόλαυση!

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Plus