Η κίτρινη κολοκύθα βρίσκεται στην εποχή της.
Πολύ ωφέλιμη, πρακτική και εξαιρετικά νόστιμη, με αυτή τη συνταγή για να φτιάξετε πίτα, θα δείτε ότι όλοι στο σπίτι σας θα ενθουσιαστούν.
ΥΛΙΚΑ
450 γραμμάρια φύλλα κρούστας
Αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα
2 κούπες και 1/4 πολτός κολοκύθας (550 γραμμάρια)
Μισή κούπα ζάχαρη (100 ή 60 γραμμάρια για πιο άγλυκη)
2 κ. σούπας φρυγανιά
1,5 κ. γλυκού κανέλα
1 βανίλια
1/4 κ. γλυκού σκόνη γαρίφαλο
1/4 κούπας καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε την κολοκύθα και τη σοτάρουμε για μισή ώρα σε λίγο λάδι, μέχρι να πιει τα υγρά της
Αφήνουμε να κρυώσει
Ανακατεύουμε την κολοκύθα με τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη βανίλια και το καρύδι
Ανά δυο φύλλα, βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη των φύλλων λαδώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό
Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει το στριφτάρι μας, βάζοντας τα φύλλα κυλινδρικά γύρω γύρω
Αλείφουμε με το λάδι, βρέχουμε με λίγο νερό την πίτα μας και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
Καλή σας επιτυχία!