ΕπικαιρότηταΠολιτική

Γκάλοπ Marc: 10,5% προβάδισμα για τη ΝΔ / Ψηλά το ΚΙΝΑΛ στον Κεντρώο χώρο

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1 που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 812 Φεβρουαρίου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 10,5 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας 31,5% έναντι 21% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 14,6%.

Το ΚΙΝΑΛ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στους ψηφοφόρους που αυτοχαρακτηρίζονται ως «κεντρώοι», ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι δεύτερος σε δημοφιλία πολιτικός αρχηγός ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται 16 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται στην τρίτη θέση στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών.

Η ακρίβεια καταγράφεται ως το κυριότερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σε ποσοστό 47%, ενώ στη δεύτερη θέση είναι η πανδημία, με μόλις 24%.

Το 42,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν συγκυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ, με το 44% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να τάσσεται υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης του κόμματος.

Συντριπτικά πλειοψηφικό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ (79,4%) που θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ.

Στο ΚΙΝΑΛ πλειοψηφική είναι η θέση υπέρ μιας κυβέρνησης με βασικό κορμό τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και υπέρ αυτής της άποψης, τάσσεται το 28,2% του ΚΙΝΑΛ.

Τρίτη επιλογή με 16,2% είναι για τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ μια συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 16,6% θέλει αυτοδυναμία του ΚΙΝΑΛ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα