Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Γιάννης Σγουρός: “Όλοι μαζί στο τραπέζι του διαλόγου”

Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η ύπαρξη οφειλών της Κεντρικής Διοίκησης σε Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, που αφορούν σε αρμοδιότητες οι οποίες έχουν μεταφερθεί στην Περιφέρεια Αττικής.

Αυτό προκύπτει από την επιστολή της 7ης Μαρτίου 2012 του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων, προς το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με την οποία αναγνωρίζεται η ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Περιφέρεια Αττικής εμμένει σταθερά στη θέση που έχει διατυπώσει ότι θα πρέπει να υπάρξει οριστικό ξεκαθάρισμα οφειλών των παρελθόντων ετών και η ανάληψη της ευθύνης από το 2012 να γίνει με ταυτόχρονη μεταφορά πόρων, οι οποίοι για την τετραετία, δηλαδή μέχρι το 2015, εκτιμώνται σε 300 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τις άλλες υποχρεώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Για το θέμα αυτό, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε:

Η διαφάνεια, αλλά και η ειλικρίνεια θα πρέπει να αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο στη λειτουργία όχι μόνο της Περιφέρειας Αττικής, άλλα και όλων των λοιπών κρατικών φορέων.

Εμείς έχουμε ευθύνη απέναντι στα πέντε εκατομμύρια κατοίκων της Αττικής. Θέλουμε να ανταποκριθούμε στον ρόλο μας, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν και οι αντίστοιχοι πόροι.

Η οδική ασφάλεια των πολιτών και η αντιπλημμυρική προστασία δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση. Καλούμε για άλλη μία φορά όλους τους εμπλεκομένους φορείς να καθίσουμε μαζί στο τραπέζι του διαλόγου και να βρούμε επιτέλους μία κοινά αποδεκτή λύση για το καλό του τόπου.

Υπενθυμίζω ότι με επιστολή μας, στις 9 Μαρτίου 2012, την οποία κοινοποιήσαμε στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, καλέσαμε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, τη νέα υπουργό Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, και τον υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ, Μάκη Βορίδη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί επιτέλους αυτή η συνάντηση.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής