ΕπικαιρότηταΠολιτική

Γεωργιάδης: Αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς

Στο πλευρό του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στάθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπερασπιζόμενος τον παραιτηθέντα υπουργό για τις δηλώσεις που είχε κάνει στην Βουλή για την ασφάλεια στους σιδηροδρόμους, λίγες μέρες πριν το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Μιλώντας στον Blue Sky το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως δεν ήταν δυνατόν για τον υπουργό να ξέρει τι κάνει ακριβώς ο σταθμάρχης Λάρισας, και ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής καλά έκανε και πήρε την πολιτική ευθύνη.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για μία καραμπινάτη υπόθεση, και για μία κλασική περίπτωση “όχι ανθρώπινου λάθος” όπως έλεγε στην αρχή, αλλά “έχουμε έναν εντελώς ακατάλληλο άνθρωπο σε αυτή τη θέση”, απορώντας πως τον άφησαν μόνο του το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Αίσθηση όμως προκάλεσε η αμέσως επόμενη δήλωση του κ. Γεωργιάδη:

“Είσαι ο υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις ναι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος στα τρένα”.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε την φράση του, λέγοντας ότι “είναι πιθανόν ο υπουργός να σκέφτηκε ότι, αν βγει να πει ότι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα, αύριο τα τρένα δεν θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα”.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα