ΕπικαιρότηταΚόσμος

Γάζα: Συγκλονίζει η περιγραφή χειρουργού που ακρωτηρίασε παιδί στο πάτωμα χωρίς κατάλληλη αναισθησία (Σκληρές Εικόνες)

Ο χειρουργός των “Γιατρών Χωρίς Σύνορα” δρ Ιμπραχίμ Ομπέιντ, αφηγήθηκε το τι συμβαίνει στη Γάζα, μέσα από μια φωτογραφία που έστειλε στην Οργάνωση.

Μίλησε για την εμπειρία του, που ακρωτηρίασε ένα παιδάκι μπροστά στην οικογένειά του, σε πάτωμα νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν φαρμακευτικές προμήθειες και αναισθητικά για τα χειρουργεία.

Περισσότερα από 12 νοσοκομεία και 32 κέντρα υγείας είναι εκτός λειτουργίας από τους βομβαρδισμούς σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Οι καθημερινοί βομβαρδισμοί δημιουργούν πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς αδιακρίτως.

 

 

Η σοκαριστική περιγραφή του γιατρού

«Το χειρουργείο μας ήταν γεμάτο. Ετσι, αρχίσαμε να χειρουργούσε στο πάτωμα, στον διάδρομο».

«Η μητέρα έφερε τη μικρή της κόρη, περίπου 13 ετών, σε αναπηρικό καροτσάκι. Και στο πάτωμα χειρουργούσα τον μικρότερο γιο της, ένα παιδί 9 ετών, ο οποίος έχει ημιακρωτηριασμένο πόδι».

«Δεν έχουμε τα εργαλεία και έχουμε πολλά περιστατικά. Οπότε απλά ακρωτηριάσαμε με ελαφρά νάρκωση. Ο αναισθησιολόγος φαίνεται στο καρέ να προσπαθεί να κρατήσει το στόμα του παιδιού ανοικτό, για να μην πεθάνει από ασφυξία».

«Ετσι, το ακρωτηριάσαμε μπροστά στη μητέρα του και την αδερφή του, επειδή δεν υπάρχει χώρος, ενώ και η αδερφούλα του περιμένει να χειρουργηθεί και εκείνη στη συνέχεια. Δεν μπορείτε να το φανταστείτε αυτό. Αυτό το κορίτσι, αυτή η 13χρονη, να περιμένει να χειρουργηθεί και να με κοιτάζει, καθώς ακρωτηριάζω το πόδι του αδερφού της».

«Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η κατάσταση. Αυτά είναι τα καλύτερα που μπορούμε να κάνουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα»…

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα