Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης: Κατόπιν εισήγησης του Γ. Καραμέρου, αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες που παρέχει στον παιδικό πληθυσμό

 

Περιφέρεια Αττικής και Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αναβάθμιση και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον παιδικό πληθυσμό.

Προχωρούν στην αναδιαμόρφωση και στον εκσυγχρονισμό χώρων των χειρουργείων του Νοσοκομείου στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής σύμβασης που ενέκρινε στις 06/12/2016 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειας Αθήνας Γιώργου Καραμέρου.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 329.658 ευρώ, προβλέπει εργασίες που αφορούν κυρίως στη διαμόρφωση του σηπτικού χειρουργείου και της αίθουσας ανάνηψης που σήμερα δεν υφίσταται, στη δημιουργία χώρου εισαγωγής των μικρών ασθενών, καθώς και πλήρη ανακατασκευή λουτρών και αποδυτηρίων.

Την υλοποίηση, παρακολούθηση και παραλαβή του έργου αναλαμβάνουν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, ενώ η χρηματοδότησή του, όπως τόνισε ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ευάγγελος Τριγώνης, έχει διασφαλιστεί από πόρους του Γ. Ν. Παίδων Πεντέλης, σε συνδυασμό με δωρεά του ΟΠΑΠ στο νοσοκομείο.

Ο Γιώργος Καραμέρος, στην εισήγησή του επεσήμανε την ουσιαστική συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Ο κ. καραμέρος, τόνισε επίσης την προμήθεια, με ίδιους πόρους της Περιφέρειας, ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων των νοσοκομείων της Βόρειας Αθήνας, συνολικού ύψους 9.070.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 400.000 ευρώ, αφορούν στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

 

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής