ΕπικαιρότηταΠολιτική

Γ. Δραγασάκης: “Η αποχώρηση από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβλημένη πράξη αξιοπρέπειας”

Σε αιχμηρή ανάρτηση απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, προχώρησε ο Γιάννης Δραγασάκης, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Αναφέρει ότι ο κ. Κασσελάκης δεν απάντησε ποτέ στην επιστολή που του είχε στείλει θεσμικά πριν από λίγες ημέρες “για μια ενωτική διέξοδο από την κρίση του κόμματος” και ότι ούτε αυτή έφτασε στα μέλη της Π.Γ. και της Κ.Ε. όπως είχε ζητήσει από τη γραμματεία του κόμματος.

“Πρόκειται για νέα αντιδημοκρατικά ήθη και αλαζονικές συμπεριφορές που με κάνουν να πιστεύω ότι ο νέος πρόεδρος έχει κάνει τις επιλογές του και αυτές είναι βαθιά διχαστικές και τραυματικές”, σχολιάζει.

Προσθέτει ότι “ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη τυπικά δημοκρατικά, αλλά πορεύεται ουσιαστικά αντιδημοκρατικά” και ότι “η ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για κάθε δημοκρατικό πολίτη, καθώς φαίνεται να αγνοεί βασικές αρχές της δημοκρατίας και του νομικού πολιτισμού”.

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει ότι η αποχώρηση του από τη συνεδρίαση “μαζί με πολλά άλλα μέλη, ήταν “επιβεβλημένη πράξη αξιοπρέπειας”.

Ο κ. Δραγασάκης σχολίασε ότι δεν ξέρει “πόσα περιθώρια υπάρχουν ακόμη, ώστε να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κόμμα της Αριστεράς” και παραλλήλως υπογράμμισε: “Εκείνο πάντως που έγινε σαφές το διήμερο αυτό, είναι ότι η “νέα ελπίδα” που με αγωνία επιζητούν η κοινωνία και η χώρα μπορεί να αναγεννηθεί μόνο μέσα από την ανασύνταξη και ανασύνθεση του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου”. 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι πρόσθεσε πως “στη φάση που είμαστε, αυτό απαιτεί αυτενέργεια, συλλογικές πρωτοβουλίες και συντονισμένες δράσεις μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως μέσα στην κοινωνία”.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα