ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Φυλή: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. – 6 συλλήψεις για ρευματοκλοπή και ναρκωτικά

Στη σύλληψη έξι ατόμων προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια επιχείρησης που έγινε την Παρασκευή στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής, στη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., “η επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο σχεδιασμού για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε περιοχές και εστίες που διαπιστώνεται έντονη παραβατικότητα.

Στην επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής/Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, ΟΠΚΕ, Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, με τη συνδρομή του ΔΕΔΔΗΕ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε μία οικία, ελέγχθησαν 87 άτομα και 41 οχήματα, προσήχθησαν 3 άτομα, βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις ΚΟΚ και κατασχέθηκαν 0,5 γρ. κοκαΐνης.

Παράλληλα, συνελήφθησαν 6 άτομα (3 για ρευματοκλοπή, 1 για ναρκωτικά και 2 περί ΚΟΚ), ενώ επιπλέον διεκόπη η παράνομη σύνδεση με το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ σε 3 οικίες.

Από την ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζεται ότι ανάλογες ειδικές επιχειρήσεις σε περιοχές με όξυνση της παραβατικότητας έχουν πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, μόνο το διάστημα από 11 Σεπτεμβρίου έως και 11 Οκτωβρίου, έγιναν 4.113 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 1.632 μετατράπηκαν σε συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, όπως ενδεικτικά: παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, κλοπές, εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης, λειτουργία παράνομων χυτηρίων, παράνομη οπλοφορία, κ.λπ.”.

Επίσης, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας με σκοπό την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα