ΕπικαιρότηταΠολιτική

Εύα Καϊλή: Πέντε ώρες ανακρινόταν μετά την προσαγωγή της

Στις πρώτες ώρες, μετά την σύλληψη της Εύας Καϊλή για το Qatargate αναφέρθηκε η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες Έφη Κουτσοκώστα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της, η Εύα Καϊλή όταν προσήχθη σε κεντρικό κτίριο της Αστυνομίας των Βρυξελλών ανακρίθηκε για σχεδόν πέντε ώρες. Η ψυχολογία της καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάκρισής της, ήταν πολύ κακή και ενδεχομένως σε κάποια σύγχυση.

Η Εύα Καϊλή πέρασε το βράδυ στα κρατητήρια του κτιρίου και την επόμενη μέρα μετέβη ενώπιον του οικονομικού δικαστή, Μισέλ Κλεζ, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας και ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ευγενής και πρόσχαρος μαζί της προκειμένου να την κάνει να νιώσει άνετα.

Όπως ανέφερε η ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, ο Μισέλ Κλεζ μάλιστα, της μίλησε για λίγο και στα ελληνικά. Η ανάκριση και εκεί διήρκησε πέντε ώρες και μετά οδηγήθηκε στο κρατητήριο ενώ σε όλες τις φάσεις της ανάκρισης, η Εύα Καϊλή δεν επικαλέστηκε την βουλευτική της ασυλία.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, φέρεται να επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός πως η Εύα Καϊλή από δω και πέρα θα διαχωρίσει τη θέση της από αυτήν του συντρόφου της και θα υποστηρίξει πως δεν είχε καμία σχέση με τη δραστηριότητα του Φραντσέσκο Τζόρτζι και πως εκείνη λειτουργούσε πάντα με γνώμονα την ευρωπαϊκή της ιδιότητα, ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με βάση το ευρωπαϊκό συμφέρον.

Το μεγάλο ερώτημα όμως που πρέπει να απαντήσει η Εύα Καϊλή στους δικαστές στις 22 Δεκεμβρίου είναι πώς δεν γνώριζε για τα χρήματα που βρέθηκαν, όπως επίσης θα πρέπει να τους πείσει να αποφυλακιστεί μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης και ίσως να επικαλεστεί τη μητρότητα καθώς έχει ένα παιδί δυο ετών το οποίο φιλοξενείται σε συγγενείς μετά την σύλληψη και των δυο γονιών του.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα