ΕπικαιρότηταΚόσμος

Εξήντα όμηροι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 60 όμηροι, από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οπως μεταδίδει το Πρακτορείο Reuters, o εκπρόσωπος της ταξιαρχίας Izz el-Deen al-Qassam της Χαμάς, Abu Ubaida ανέφερε στον λογαριασμό της Χαμάς, στο Telegram, ότι 23 ισραηλινοί αιχμάλωτοι παγιδεύτηκαν κάτω από συντρίμμια.

«Απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τους βρούμε εξαιτίας της συνεχιζόμενης βίαιης επίθεσης της κατοχής της Γάζας», πρόσθεσε.

“Οχι” της Χαμάς στην απομάκρυνση ξένων πολιτών από τη Λωρίδα της Γάζας

Σε “απάντηση” στο Ισραήλ, που αρνήθηκε να αφήσει τους τραυματίες Παλαιστίνιους να μετακινηθούν σε νοσοκομεία της Αιγύπτου.

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανέστειλε την απομάκρυνση των πολιτών από τρίτες χώρες και εκείνων με διπλή υπηκοότητα προς την Αίγυπτο, λόγω της άρνησης του Ισραήλ να αφήσει τους τραυματίες Παλαιστίνιους να φύγουν με προορισμό τα νοσοκομεία της Αιγύπτου, σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας διαχείρισης των σημείων διέλευσης.

“Κανένας κάτοχος ξένου διαβατηρίου δε θα μπορεί να φύγει από τη Λωρίδα της Γάζας, προτού οι τραυματίες που πρέπει να διακομισθούν από νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της, μπορέσουν να μεταφερθούν προς τον τερματικό σταθμό της Ράφα”, σημείο διέλευσης μεταξύ του παλαιστινιακού θύλακα και της Αιγύπτου, τόνισε ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα