ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Εξαλλοι οι κάτοικοι του Ρεθύμνου: Ιδιωτικά σκάφη πετούν τα περιττώματά τους στη μαρίνα (VIDEO)

Εικόνες που σοκάρουν από τη μαρίνα Ρεθύμνου.

Το Kriti TV εξασφάλισε στιγμιότυπα από διωτικά σκάφη που διαχέουν νερά πλυντηρίου, ακόμη και περιττώματα, στα νερά της μαρίνας, προκαλώντας αποτροπιασμό και αγανάκτηση στους Ρεθεμνιώτες.

Το Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, τηρούν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ελέγχοντας τα έγγραφα των σκαφών και ερευνώντας τις καταγγελίες, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι υπαίτιοι παραμένουν άφαντοι.

Ασυνείδητοι με ιδιωτικά σκάφη που ελλιμενίζονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα στη μαρίνα του Ρεθύμνου, ρυπαίνουν τα νερά, οδηγώντας σε πλήθος καταγγελιών.

Βρώμικα νερά πλυντηρίων και τουαλέτας, παρελαύνουν ανά διαστήματα στη μαρίνα, με τους πολίτες να αντιδρούν ζητώντας την επίλυση του προβλήματος.

Σε φωτογραφίες αποτυπώνονται ακόμα και περιττώματα να επιπλέουν στα νερά της μαρίνας, προκαλώντας αίσθημα ντροπής και αποτροπιασμού.

Το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, έχει λάβει αρκετές καταγγελίες σχετικά με αυτή την κατάσταση που χρονίζει πλέον, όμως τονίζει ότι από τη στιγμή που δεν έχει εντοπιστεί επ’ αυτοφώρω ο παραβάτης, επί της ουσίας τα χέρια τους είναι δεμένα.

Στην περιοχή υπάρχουν τουαλέτες με κερματοδέκτη για να εξυπηρετήσουν όσα σκάφη ελλιμενίζονται, δεν προσφέρονται ωστόσο επιπλέον παροχές, καθώς όπως τονίζει το Λιμενικό Ταμείο, ο χώρος τυπικά δεν είναι μαρίνα, αλλά απλή λιμενική εγκατάσταση και οι ιδιοκτήτες σκαφών επιβάλλεται να συμμορφώνονται με τις νόμιμες οδηγίες.

Η διεύθυνση του Λιμενικού Ταμείου, κάνει λόγο για ασέβεια, καθώς όπως δηλώνει, τα περιστατικά αφορούν κυρίως επισκέπτες της πόλης και παράλληλα επισημαίνει ότι ενώ όλα τα σκάφη τηρούν τις νόμιμες διαδικασίες και την κατάθεση εγγράφων όπως υποχρεούνται, παρ’ όλα αυτά, πετούν τα λύματα τους στα νερά της μαρίνας από ασυνειδησία.

Παραλλήλως, η ανησυχία των πολιτών εντείνεται, αφού αυτή η συγκεκριμένη τραγική εικόνα, επιφυλάσσει άμεσες δυσμενέστατες συνέπειες για το περιβάλλον.

«Υπάρχουν καταγγελίες για λύματα, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο, που έχουμε κατάπλους πολλών ιδιωτικών σκαφών στη μαρίνα, αλλά και για σκάφη που ελλιμενίζονται μόνιμα. Επειτα από κάθε καταγγελία, το Λιμεναρχείο διεξάγει έρευνα και πηγαίνει στο σημείο, αλλά ουδέποτε έχουμε διαπιστώσει ρύπανση. Ορισμένες φορές υπάρχει μια μυρωδιά στην περιοχή, αλλά δεν έχουμε διαπιστώσει την πηγή της ρύπανσης. Εάν δεν βρεις την πηγή, δεν μπορείς να βρεις και τον υπαίτιο».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα