ΔήμοιΔήμος Βύρωνα

Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Βύρωνα την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου

Υποδεχόμαστε τη Νέα Χρονιά με μια πράξη αλληλεγγύης!

Ο Δήμος Βύρωνα, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”, προσκαλεί τους κατοίκους και τους πολίτες να συμμετάσχουν στην πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία για το νέο έτος.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 31/01/2024, από τις 9:00 έως τις 14:00, στο ΚΑΠΗ Αγίας Τριάδας, Βουτζά 73 & Φλέμιvγκ (Εντευκτήριο Προσκόπων).

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού καθημερινά (9:00-14:00) στα τηλέφωνα 210-7652588 και 210-7651583. Επιπλέον, για μια ασφαλή διαδικασία αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα εξασφαλίζοντας την προστασία των αιμοδοτών.

Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Όσοι έχουν νοσήσει από covid-19 μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον παρέλθουν 28 ημέρες από τη στιγμή που το rapid test ή το self test τους βγει αρνητικό, καθώς και στην περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα 3-4 ώρες πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις πιει 2-3 ποτήρια νερό ή χυμό
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα ή την ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη (αν έχετε αιμοδοτήσει στο παρελθόν) και τον ΑΜΚΑ σας.

 Η διαδικασία της Αιμοδοσίας διαρκεί λίγο, μόλις 10 λεπτά. Είναι ελάχιστος χρόνος που μπορεί να σώσει ακόμη και τρεις ζωές!

Η Εθελοντική Αιμοδοσία όλων μας μπορεί να συμβάλλει στην επάρκεια αίματος – ένα διαρκές πρόβλημα για τη χώρα μας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι