ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ερντογάν: Xύνεται μουσουλμανικό αίμα και η ΕΕ σωπαίνει

«Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να μείνουμε σιωπηλοί ενώ οι φρικαλεότητες συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας» διεμήνυσε την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα.

Είπε επίσης ότι «οι δυτικές χώρες παρέχουν άνευ όρων υποστήριξη στις ισραηλινές επιθέσεις αντί να ζητούν αυτοσυγκράτηση». «Η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα ξεπέρασε την αυτοάμυνα» δήλωσε χαρακτηριστικά σε ομιλία του από το προεδρικό μέγαρο. «Οι δυτικές χώρες δεν επικαλούνται το διεθνές δίκαιο στην Γάζα, διότι το αίμα που χύνεται είναι αίμα μουσουλμάνων» υποστήριξε.

«Πόσα ακόμη παιδιά πρέπει να πεθάνουν για να ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατάπαυση του πυρός; Πόσες ακόμη βόμβες πρέπει να πέσουν στη Γάζα για να αναλάβει δράση το Συμβούλιο Ασφαλείας;» αναρωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Στα μάτια της Τουρκίας, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε παιδιά από την Γάζα, την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, την Συρία» είπε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα εντείνει τις προσπάθειές της μαζί με την Αίγυπτο για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα