ΔήμοιΠεριφέρειες

Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα καθίσουν στα θρανία!

Εργαζόμενοι σε Δήμους από ΕλλάδαΚύπρο και Σλοβενία, θα καθίσουν στα θρανία, συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+, με θέμα «Εκπαίδευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Πρόληψη Δημιουργίας Αποβλήτων» (Local Authorities Waste Prevention Training – LAWPreT) και με στόχο να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τα προσόντα τους όσον αφορά την πρόληψη των αποβλήτων.

Με αφορμή την εκπαίδευση των εργαζομένων στους ΟΤΑ, δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά, τον αντιδήμαρχο Πεντέλης και διαχειριστή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας CRE.THI.DEV. Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, Φίλιππο Κυρκίτσο.

Ο κΠαππάςυπογράμμισε ότι μέσα στο 2016 η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης θα επιχειρήσει να περιορίσει τη σπατάλη χαρτιού και θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την ηλεκτρονική ιστοσελίδα για τα αιτήματα των δημοτών, ενώ επίσης μέσα στους στόχους, είναι να μειωθούν και οι πλαστικές σακούλες.

Οι εργαζόμενοι θα εκπαιδευτούν, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος, ώστε να μπορούν να προτείνουν και να εφαρμόσουν καινοτόμες πρακτικές πρόληψης αποβλήτων, ενώ θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν και ως εκπαιδευτές για το υπόλοιπο προσωπικό.

Το πρόγραμμα LAWPreT ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014 και θα διαρκέσει δύο χρόνια.

Στο πλαίσιο του έργουm πραγματοποιείται σεμινάριο στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για την εκπαίδευση στελεχών της Αυτοδιοίκησης.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι