Αντιπεριφέρεια ΠειραιάΔήμοιΔήμος ΠειραιάΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Εργασίες αποκατάστασης στην πλαζ «Βοτσαλάκια»

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 εγκρίθηκαν δύο νέες προγραμματικές συμβάσεις.

Η πρώτη αφορά στην έγκριση εργασιών αποκατάστασης και αντιστήριξη του πρανούς στην πλαζ «Βοτσαλάκια» του Δήμου Πειραιώς, το οποίο λόγω κατολισθήσεων παρουσιάζει επικινδυνότητα.

Ο προϋπολογισμού του έργου ανέρχεται σε 330.000 € και η υλοποίησή του βελτιώσει την αισθητική και την ασφάλεια του χώρου της πλαζ συμβάλλοντας, παράλληλα, στην άρτια ολοκλήρωση του εκτελούμενου έργου ευρείας ανάπλασης της περιοχής αυτής.

Η δεύτερη προγραμματική σύμβαση αφορά στην ανάπλαση εσωτερικών χώρων κοινής χρήσης (αυλές) στα συγκροτήματα των προσφυγικών κατοικιών στη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς, προϋπολογισμού 275.000 €.

Το έργο θα εκτελεστεί από τον Δήμο και περιλαμβάνει εργασίες δαπεδοστρώσεων, πρασίνου, τοποθέτησης φωτιστικών και διαμορφώσεις που θα επιτρέπουν την ενιαία χρήση του χώρου και την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών.

Πρόκειται για μια παρέμβαση στην περιοχή των «προσφυγικών» που διασώζει την ιστορική μνήμη της περιοχής και αναβαθμίζει την αισθητική και τη λειτουργία του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Παραλλήλως, στη συνεδρίαση της 6ης/7/2017, εγκρίθηκε και η προγραμματική σύμβαση που αφορά σε εργασίες συντήρησης του φορέα κάλυψης (στέγη) του κλειστού κολυμβητηρίου Καπαγέρωφ στον Δήμο Πειραιώς, προϋπολογισμού 151.000 €.

Το κολυμβητήριο «Καπαγέρωφ» είναι το μοναδικό «κλειστό» κολυμβητήριο του Πειραιά που εξυπηρετεί τις ανάγκες άθλησης πολλών ομάδων.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης του μεταλλικού φορέα της στέγης του κλειστού κολυμβητηρίου, ο οποίος παρουσιάζει εκτεταμένη διάβρωση.

Η αποκατάσταση της στέγης διασφαλίζει τη λειτουργικότητα και την ασφαλή χρήση του κολυμβητηρίου από τους αθλούμενος.

Πρόκειται για ένα ακόμη έργο στο χώρο του αθλητισμού που χρηματοδοτείται και θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Αττικής και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

 

Προτεινόμενα