ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Ερευνα για την ποιότητα του νερού σε νησιά

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών συνεχίζει τη μεγάλη έρευνα που πραγματοποιεί αυτό το καλοκαίρι και αφορά την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε πολυσύχναστες παραλίες της Ελλάδας, αλλά και το πόσιμο νερό των περιοχών αυτών.

Ετσι, δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα σε νερά κολύμβησης για 17 πολυσύχναστες παραλίες αλλά και έξι σημείων νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στον Πόρο, στην Υδρα, αλλά και στις Σπέτσες.

Η μεγάλη έρευνα που αφορά τις παραλίες, αλλά και το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης σε πανελλαδικό επίπεδο, άρχισε τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί στα μέσα του Ιουλίου.

Το ΠΑΚΟΕ θα δίνει σταδιακά στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες των νερών κολύμβησης στις παραλίες, για να μπορούν να γνωρίζουν οι πολίτες που μπορούν να κολυμπούν ελεύθερα, χωρίς να βάζουν την υγεία τη δική τους και των παιδιών τους σε κίνδυνο, ενώ παράλληλα θα μπορούν να γνωρίζουν και για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Οι δειγματοληψίες αυτές γίνονται από επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ (χημικοί, βιολόγοι).

Από κάθε σημείο (παραλία ή βρύση), συλλέγονται δείγματα νερού. Στη συνέχεια, τα δείγματα αυτά μεταφέρονται σε ψυγείο και με απόλυτη ασφάλεια στα πιστοποιημένα εργαστήρια που διαθέτει το ΠΑΚΟΕ και γίνονται οι αναλύσεις.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα