ΕπικαιρότηταΚόσμος

Επιστρέφει ο εφιάλτης στην Κίνα: Πρόβλεψη για 65 εκατ. κρούσματα Covid-19 την εβδομάδα!

Με ένα νέο κύμα του κορωνοϊού βρίσκεται αντιμέτωπη η Κίνα, εξαιτίας της παραλλαγή της Ομικρον XBB.

Σύμφωνα με μια εκτίμηση που τρομάζει μέχρι την κορύφωση του κύματος στα τέλη Ιουνίου, η χώρα μπορεί να φτάσει τις 65 εκατομμύρια λοιμώξεις την εβδομάδα!

Η έξαρση έρχεται περίπου έξι μήνες αφότου η Κίνα προχώρησε στην άρση των αυστηρών μέτρων που είχε επιβάλει για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

«Οι άνθρωποι αισθάνονται διαφορετικά για αυτό το κύμα», δήλωσε ο Κι Ζανγκ, 30 ετών, ο οποίος εργάζεται σε μια χρηματοπιστωτική εταιρεία στη βόρεια πόλη Τιαντζίν. «Την προηγούμενη φορά, όλοι ήταν τρομοκρατημένοι, αλλά τώρα δεν το θεωρούν κάτι σπουδαίο», δήλωσε στο NBC News την Πέμπτη.

Τα στοιχεία του νέου κύματος αποκαλύφθηκαν από τον ειδικό σε αναπνευστικές ασθένειες Ζονγκ Νανσάν σε ιατρικό συνέδριο αυτή την εβδομάδα στη νότια πόλη Γκουανγκζού.

Σύμφωνα με τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, είπε στο ακροατήριο ότι το κύμα που ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου ήταν «αναμενόμενο» και ότι η προσομοίωσή του έδειξε ότι η Κίνα θα μπορούσε να πλησιάζει τα 40 εκατομμύρια κρούσματα την εβδομάδα.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου, είπε, ο εβδομαδιαίος αριθμός των κρουσμάτων θα κορυφωθεί στα 65 εκατομμύρια!

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της Ομικρον στην Κίνα, νόσησε περίπου το 80% του πληθυσμού, ωστόσο, η ανοσία σήμερα μπορεί να έχει εξασθενήσει.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι θα παρακολουθεί την κατάσταση σε συνεργασία με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, προτού προβεί σε επικαιροποιήσεις των ταξιδιωτικών οδηγιών.

«Δεν θέλουμε να δούμε ανθρώπους οπουδήποτε, προφανώς, να υποφέρουν από το Covid-19», δήλωσε εκπρόσωπος του Ματ Μίλερ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει προσηλωμένη στη συνεργασία με την Κίνα και όπως ανέφερε, «σε διακρατικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων θεμάτων υγείας και της διατήρησης ανοικτών γραμμών επικοινωνίας».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα