Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Επιστρατεύονται drones εν όψει της αντιπυρικής περιόδου!

Την αξιοποίηση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που διαθέτει η Αστυνομία, ζήτησε εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά.

Ο Γιώργος Καραμέρος, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, επεσήμανε:

«Δεν εφησυχάζουμε, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, έχουν ληφθεί όλα τα ενδεικνυόμενα προληπτικά μέτρα και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η πρόληψη και ο συντονισμός είναι τα κλειδιά για να αντιμετωπίσουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις από φυσικές ή ανθρωπογενείς απειλές και κινδύνους, όπως αποδείχτηκε στην πράξη τον χειμώνα με την επέλαση του χιονιά στα βόρεια προάστια.

Στην κατεύθυνση αυτή, προσβλέπουμε στη συνδρομή των εθελοντών, αλλά και στη συνεργασία με μηνύματα και έκτακτα δελτία των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν για πρώτη φορά στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου».

Στο πλαίσιο του απολογισμού της χειμερινής περιόδου,ο Γιώργος Καραμέρος πρότεινε να εξεταστεί η χρήση ψηφίδας άμμου ή ανακυκλωμένου γυαλιού σε αντικατάσταση του αλατιού που καταστρέφει τη χλωρίδα του περιαστικού πρασίνου.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι η Περιφέρεια Αττικής προωθεί ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης έναντι τεχνολογικών καταστροφών και πώς άμεσα πρόκειται να γίνει ειδική συνεδρίαση του ΣΟΠΠ για την αντιμετώπιση σεισμικού κινδύνου.

Κατά τη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, ιεραρχήθηκαν οι δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και κινδύνων από δασικές πυρκαγιές και πυρκαγιές υπαίθρου, ενώ εντοπίστηκαν θεσμικά ζητήματα που σχετίζονται είτε με τη χρηματοδότηση, είτε με το εποχιακό προσωπικό, καθώς και άλλα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Επιπλέον, καταγράφηκαν αναλυτικά και δόθηκαν σχετικές οδηγίες για τη συντήρηση και τον καθαρισμό του δικτύου δασοπυρόσβεσης, στο Πεντελικό και στον Υμηττό, για την πληρότητα των υδατοδεξαμενών, τον έλεγχο των πυροφυλακίων και των κρουνών, καθώς και για συχνότερη επιτήρηση δασικών και περιαστικών εκτάσεων.

Τέλος, δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες για την πυροπροστασία περιοχών όπου φιλοξενούνται κατασκηνώσεις, για τον καθαρισμό δημόσιων χώρων (πάρκα, άλση) και ιδιωτικών οικοπέδων, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής