ΔήμοιΔήμος Αγίας Βαρβάρας

Επιστολή του δημάρχου Γιώργου Καπλάνη προς τους δημότες

Ανοιχτή επιστολή του δημάρχου Αγίας Βαρβάρας Γιώργου Καπλάνη προς τους δημότες

Πολίτες της Αγίας Βαρβάρας,

Την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 παρουσία όλων των δημάρχων της χώρας έγινε έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων με θέμα την οικονομική κατάρρευση των δήμων.

Στο συνέδριο φάνηκε ξεκάθαρα ότι με τις συνεχείς περικοπές από την κυβέρνηση της κρατικής επιχορήγησης (ήδη έχει περικόψει το 60%) οι δήμοι, ο ένας μετά τον άλλον δεν θα μπορούν να πληρώσουν ούτε τους μισθούς των εργαζομένων τους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει:

  • Κλείσιμο Παιδικών Σταθμών και ΚΑΠΗ
  • Κατάργηση Προγραμμάτων για ανέργους, Βοήθεια στο Σπίτι και άλλων αναγκαίων κοινωνικών δομών
  • Αδυναμία συνέχισης πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων
  • Υποβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και συντήρησης τεχνικών έργων
  • Αναγκαστικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για να μπορέσουν οι δήμοι να λειτουργήσουν στοιχειωδώς

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Μπορεί ο δήμος μας να αντέχει ακόμα, επειδή όλα αυτά τα χρόνια με πολλή σκληρή δουλειά πετύχαμε για την πόλη μας ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης, όμως οι συνεχείς περικοπές στη χρηματοδότηση ξεπερνούν πλέον κάθε όριο αντοχής.

Έχουμε λοιπόν μεγάλη ευθύνη και οφείλουμε να αντιδράσουμε εντονότατα.

Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις κοινωνικές λειτουργίες που οι δημότες σήμερα έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Ζητάμε να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων όπως κι αν αυτή «βαπτίζεται» (εφεδρεία, προσυνταξιοδότηση κλπ.).

Ζητάμε να σταματήσουν επιτέλους οι μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων, οι οποίες πλέον πλησιάζουν τα επιδόματα ανεργίας.

Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να είναι προς όφελος των δημοτών και όχι των επιχειρηματιών .

Γι΄ αυτούς τους λόγους οι Δήμαρχοι όλης της χώρας αποφασίσαμε νέες κινητοποιήσεις με διήμερο προειδοποιητικό κλείσιμο Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 .

Αγαπητοί Συμπολίτες

Ζητάμε για ακόμη μια φορά την κατανόησή σας , για τα προβλήματα που θα προκαλέσουν οι κινητοποιήσεις στην καθημερινή σας ζωή.

Όμως έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα διαλόγου χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ο δυναμικός αγώνας είναι ο μόνος δρόμος που μας απομένει για να εμποδίσουμε την κατάρρευση όλων των κοινωνικών και ωφέλιμων λειτουργιών που μέχρι σήμερα με πολύ κόπο όλοι μαζί έχουμε κατακτήσει.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι