ΚΕΔΕΥπουργείο ΕσωτερικώνΦορείς-Οργανισμοί

Επιστολή Πατούλη προς Σκουρλέτη για τις ελλείψεις

Την άμεση δρομολόγηση των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων, προκειμένου να καλυφθούν τα σημαντικά κενά στο προσωπικό των Δήμων, ζητάει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, με σχετική επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης με αφορμή τον Δήμο Κάσου, όπου πλέον δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος, επισημαίνει πως η ΚΕΔΕ γίνεται καθημερινά δέκτης παραπόνων από δημάρχους σχετικά με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.

Στην επιστολή, υπογραμμίζεται πως το πρόβλημα εντοπίζεται σε δύο βασικά αίτια, που είναι αφενός «η συνταξιοδότηση υπαλλήλων και η αδυναμία πρόσληψης νέων υπαλλήλων και αφετέρου η μετάθεση εργαζομένων σε άλλους φορείς και μάλιστα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δήμου προέλευσης τους».

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται πως για το συγκεκριμένο θέμα η ΚΕΔΕ έχει κατ’ επανάληψη κάνει αναφορές και έχει καταθέσει σχετικό αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην επιστολή, τονίζει πως «προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα αποψίλωσης υπηρεσιών και δομών, είναι απαραίτητο να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση με την οποία να απαιτείται για τη μετακίνηση η σύμφωνη γνώμη του δήμου προέλευσης» και προσθέτει χαρακτηριστικά:

«Σε ότι αφορά το μόνιμο προσωπικό και με δεδομένη την αδυναμία νέων προσλήψεων, θεωρούμε ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εθελοντικής κινητικότητας πλεονάζοντος προσωπικού. Ιδιαίτερα για τους ορεινούς και μικρούς νησιωτικούς Δήμους στους οποίους υπάρχει αδυναμία κάλυψης των θέσεων λόγω απροθυμίας παραμονής του προσωπικού, προτείνεται η θέσπιση αυξημένης μοριοδότησης της εντοπιότητας και άλλων κινήτρων (διαμονή, σίτιση, προαγωγές κ.λπ.)».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:ΚΕΔΕ