Αντιπεριφέρεια ΝήσωνΔήμοιΔήμος ΎδραςΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Επισκευή και συντήρηση δημοτικού σχολείου στην Υδρα

Ομόφωνα εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο οι όροι σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Υδρας για το έργο: «Eπισκευή και συντήρηση Α’ Δημοτικού σχολείου».

Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Εργων της Περιφέρειας Αττικής έτους 2017 και στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2017.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 180.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Αφορά σε εργασίες επισκευής και συντήρησης του Α’ Δημοτικού Σχολείου Υδρας ώστε να παραμείνει κατάλληλο για χρήση, καθώς θα αντιμετωπισθούν σοβαρά προβλήματα, όπως η έντονη ρηγμάτωση του αρμολογήματος που επιτρέπει την εισροή νερού στο εσωτερικό της τοιχοποιίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος δήλωσε:

«Ενα χρόνιο αίτημα του Δήμου, των κατοίκων και των διδασκόντων του νησιού υλοποιείται. Με γνώμονα την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των παιδιών, καθώς και με σεβασμό στη παράδοση, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε σημαντικά έργα που καθυστερούσαν πολλά χρόνια, όπως το εμβληματικό αυτό σχολείο.

Πρόκειται για το παλαιότερο σε λειτουργία σχολείο της Ελλάδας. Ετος κατασκευής 1780 και λειτουργίας του σαν σχολείο από το 1880.

Οφείλουμε να το συντηρήσουμε και να το παραδώσουμε ασφαλές να συνεχίσει να φιλοξενεί στους χώρους και τις επόμενες γενιές της Ιστορικής Υδρας».

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αντιπεριφέρεια Νήσων