Άλλοι ΔήμοιΔήμοι

Επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού στον Δήμο Ζηρού

Την κατασκευή σημαντικών αθλητικών έργων υποδομής στον Δήμο Ζηρού, έθεσε στο επίκεντρο της συζήτησης με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ο δήμαρχος Νικόλαος Καλαντζής, κατά την επίσκεψη του υφυπουργού στο Δημαρχείο του Δήμου στη Φιλιππιάδα.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του δημάρχου Ζηρού και ήταν σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν πρόσφατα οι δύο άνδρες στο γραφείο του υφυπουργού στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπου υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για το έργο αποκατάσταση-ανακαίνιση του γηπέδου τένις στη Φιλιππιάδα.

Ο κ. Καλαντζής έδωσε στον υφυπουργό προκαταρκτική μελέτη που εκπόνησαν οι υπηρεσίες του Δήμου για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Θεσπρωτικό, υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα του έργου, αλλά και κάποιες ακόμη ώριμες μελέτες για την αναβάθμιση υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

Ο υφυπουργός από την πλευρά του εξήρε την άψογη συνεργασία που έχει αναπτύξει με τον Δήμο Ζηρού και δεσμεύτηκε ότι μέσα στα περιθώρια που δίνει ο προϋπολογισμός της Γ.Γ.Α, θα επιδιώξει να ικανοποιήσει τα αιτήματα ή μέρος αυτών.

Σε σχετική του δήλωση, ο κ. Βασιλειάδης σημείωσε:

«Η πρόσφατη υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το έργο ανακαίνισης του γηπέδου τένις στη Φιλιππιάδα, ήταν η αρχή για την προώθηση της κατασκευής και αναβάθμισης και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Ζηρού, αλλά και σε όλη την Ήπειρο, που υστερεί σε αθλητικές υποδομές.

Η επίσκεψή μου στο Δημαρχείο του Δήμου Ζηρού επιβεβαιώνει την καλή συνεργασία που έχουμε με την δημοτική αρχή. Ο Δήμαρχος μου παρέδωσε κάποιες προτάσεις μεταξύ αυτών και την κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου.

Αν και το νέο μοντέλο ενίσχυσης του αθλητισμού που ακολουθούμε είναι η αναβάθμιση υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων με στόχο την ασφαλή άθληση, θα εξετάσουμε το αίτημα και θα επιδιώξουμε την ικανοποίησή του».

Ο δήμαρχος Ζηρού από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη, αλλά και τη διάθεση του υφυπουργού να συμβάλει στην ικανοποίηση των αιτημάτων του Δήμου.

Υπογράμμισε την ανάγκη κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου στο Θεσπρωτικό, αλλά και την ανακαίνιση και αναβάθμιση υπαρχουσών εγκαταστάσεων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας κ. Μπάρκας, τον οποίο τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο κ. Βασιλειάδης ευχαρίστησαν για την παρουσία και τη συνεργασία.

Μετά το τέλος της συνάντησης στο Δημαρχείο, ο υφυπουργός Αθλητισμού συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ζηρού κ. Καλαντζή, τον βουλευτή κ. Μπάρκα και μέλη της συνοδείας του, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του γηπέδου τένις στη Φιλιππιάδα.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι