Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος, επισκέφθηκε τον Πόρο και τον Δήμο Τροιζηνίας, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πόρου Δ. Στρατηγό και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Τροιζηνίας Κ. Καραγιάννη και εξέτασαν τα τρέχοντα προβλήματα της περιοχής, κυρίως, αναφορικά με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, στερεών και υγρών αποβλήτων, καθώς και των αναπτυξιακών έργων, που απαιτούνται στην περιοχή της Τροιζηνίας.

Διαπίστωσε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, κυρίως για τους ξενοδόχους, ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, με την αλλαγή των συχνοτήτων αναμετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων από την DIGEA.

Για το λόγο αυτό, εξέφρασε έντονη διαμαρτυρία στην εν λόγω εταιρεία, σχετικά με τον επιλεγέντα χρόνο της αλλαγής, τις οικονομικές επιπτώσεις για τους κατοίκους, αλλά κυρίως για τους ξενοδόχους, που ήταν αναγκασμένοι να αντικαταστήσουν όλους τους τηλεοπτικούς δέκτες των ξενοδοχείων και των ενοικιαζομένων δωματίων, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Επίσης. επεσήμανε το γεγονός, ότι οι μισοί κάτοικοι βλέπουν τα προγράμματα (κανάλια πέραν αυτών με πανελλαδική εμβέλεια), που βλέπει η Αττική κι υπόλοιποι αυτά της Πελοποννήσου.

Οι απαντήσεις που πήρε ήταν, ότι όσον αφορά το χρόνο αλλαγής, αυτός οφείλεται στις εκλογές του Μαΐου, για τα δε κανάλια, είναι αυτά που προβλέπονται από την ΚΥΑ, κάτι που πρέπει ν’ αλλάξει, προκειμένου να απολαμβάνουν των ίδιων υπηρεσιών, όλοι οι κάτοικοι της Αττικής.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αντιπεριφέρεια Νήσων