Αντιπεριφέρεια ΠειραιάΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Επίσκεψη στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

Το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα επισκέφτηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, προκειμένου να παρακαλουθήσει την εορτή που διοργάνωσε το σχολείο για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973, εκπροσωπώντας την περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

Μαθητές διαφόρων εθνικοτήτων από το Γυμνάσιο και το Λύκειο που λειτουργεί στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο συνοδευόμενο από τραγούδια.

Ηταν μία εξαιρετικά πετυχημένη παρουσίαση, στην οποία οι μαθητές απέδειξαν ότι παρά τις διαφορές εθνικότητας, γλώσσας και εμπειριών μπορούν να συνεργάζονται αρμονικά και δημιουργικά, να συμμετέχουν και να εκφράζουν με τη δική τους ιδιαίτερη ματιά ιστορικές στιγμές της νεώτερης Ελλάδος.

Τα σχολεία αυτά δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία στους κρατούμενους μαθητές όχι μόνο να αποκτήσουν τυπικές γνώσεις και δεξιότητες, αλλά δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ομαλή επανένταξη στη κοινωνία.

Μάλιστα, πολλοί μαθητές έχουν επιτύχει στις Πανελλαδικές εξετάσεις και φοιτούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Προτεινόμενα