Αντιπεριφέρεια ΝήσωνΔήμοιΔήμος ΑιγίνηςΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Επίσκεψη στα έργα της Περιφέρειας στην Αίγινα

Τα έργα που εκτελούνται στην Αίγινα επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αίγινας Δημήτριο Μούρτζη, τον αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Γεννίτσαρη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Αρχικά επισκέφθηκαν το γήπεδο της Αίγινας όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες επισκευής και αναβάθμισης του (αντικατάσταση του χλοοτάπητα, του ταρτάν στίβου και σύγχρονο αποστραγγιστικό έργο), οι οποίες και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2017, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Σταθερή πολιτική της ΠΕ Νήσων είναι η αυτονομία και η επάρκεια των αθλητικών υποδομών σε όλα τα νησιά και την Τροιζηνία, τα οποία και αποτελούν ιδιαίτερο κομμάτι της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τα αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο ρέμα της Σκοτεινής και τα φράγματα στην οδό Καποδιστρίου. Ακολούθως μετέβη στο ΣΜΑ όπου διαπίστωσε την βελτίωση της περιοχής με την σταδιακή απομάκρυνση των απορριμμάτων, τα οποία παρέμειναν επί μακρού χρονικό διάστημα και δημιουργούσαν ιδιαίτερη όχληση στους κατοίκους. Κατόπιν επισκέφθηκε την πολύ σημαντική Βάση Επικοινωνιών του Πολεμικού Ναυτικού του Τούρλου.

Στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης παρακάθισε σε σύσκεψη με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο της Αίγινας, όπου συζήτησαν διεξοδικά τα έργα που έχουν προγραμματιστεί όπως την αποκατάσταση και ανάδειξη μέρους του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, της ανάδειξης και του ηλεκτροφωτισμού του Ναού της Αφαίας και του Ελλάνιου Μονοπατιού, του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης και της επικείμενης οδοποιίας ύψους 1.600.000 ευρώ.

Επίσης, ειδική έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα της κατασκευής του έργου του κλειστού γυμναστηρίου, το οποίο θα αποτελέσει ένα έργο απαραίτητο και μεγάλης αξίας για το νησί, καθότι τώρα οι ομάδες έχουν έδρα τα Μέθανα. Ακολούθως επισκέφθηκε την Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έγινε αλληλοενημέρωση για τα προβλήματα του νησιού.

Τέλος, συναντήθηκε με τοπικούς παράγοντες και τον πρόεδρο των ξενοδόχων Αίγινας Σταύρο Καλαμάκη όπου συζήτησαν τουριστικά θέματα και την επέκταση του λιμανιού της Αγ. Μαρίνας, έργο ιδιαίτερα σημαντικό που θα αναδείξει και την πανέμορφη αυτή πλευρά της Αίγινας.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αντιπεριφέρεια Νήσων