ΔήμοιΔήμος Αγίας Βαρβάρας

Επίσκεψη Ρουμάνων Ρομά στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, 30 Ρουμάνοι ΡΟΜΑ επισκέφτηκαν την Αγία Βαρβάρα, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΟΜΑ RE» που υλοποιεί το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Η επίσκεψη είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα και σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα κοινωνικής ένταξης και επιχειρηματικότητας.

Την ομάδα των Ρουμάνων Ρομά φιλοξένησε ο Δήμος στο Δημαρχείο, όπου τους υποδέχτηκαν και μίλησαν μαζί τους, ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης, η Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρα Φέγγη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Παιτέρης, η Διευθύντρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών Αθανασία Σιαπέρα και ο Διευθυντής του Πανελλαδικού Διαδημοτικού Δικτύου Υποστήριξης των Ελλήνων Τσιγγάνων,  Μανώλης Ράντης.

Θέματα της συζήτησης αποτέλεσαν τα προγράμματα κοινωνικής ένταξης βελτίωσης της ζωής και κοινωνικής ανάπτυξης που έχουν σχεδιάσει οι παραπάνω φορείς και οι θετικές και αρνητικές εμπειρίες από την υλοποίησή τους.

Μετά το πέρας της συζήτησης, οι προσκαλεσμένοι περιηγήθηκαν στην αγορά της Αγίας Βαρβάρας και επισκέφτηκαν το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο που έχει δημιουργήσει ο Δήμος και τον Εμπορικό Σύλλογο των Ελλήνων Τσιγγάνων που στεγάζεται στην πόλη, όπου αντάλλαξαν απόψεις σκέψεις και προβληματισμούς με τα μέλη τους για τα θέματα της απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι