Αντιπεριφέρεια ΝήσωνΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Επίσκεψη Χατζηπέρου στην Περιφέρεια Νήσων

Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος, επισκέφθηκε τον Γαλατά Τροιζηνίας, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΤΟΕΒ Λεμονοδάσους, ενημερώθηκε για τα προβλήματα, αλλά και την πρόοδο των εργασιών βελτίωσης και συζήτησε τους τρόπους ανάδειξης του μνημείου αυτού, της φύσης.

Στη συνέχεια μετέβη στα Μέθανα, όπου επισκέφθηκε τα ιαματικά λουτρά, συναντήθηκε με κατοίκους και συζήτησε μαζί τους, τρόπους ανάδειξης του θεραπευτικού τουρισμού στην περιοχή, με τις μοναδικές Ιαματικές Πηγές και το ηφαίστειο και το Σπήλαιο των Περιστεριών.

Ο Τάκης Χατζηπέρος, επίσης, επισκέφθηκε τη Μακρόνησο, μαζί με άλλα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και του ΣΦΕΑ και ομάδα Γερμανών Φιλελλήνων, για να αποδώσουν φόρο μνήμης και τιμής στους βασανισθέντες και εξορισθέντες Αγωνιστές, ενώ ευχαρίστησε τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και τον λιμενάρχη Λαυρίου, για τη διάθεση πλωτού μέσου, ώστε να μεταβούν στο νησί.

Ακολούθως, επισκέφθηκε το όμορφο νησί των Σπετσών, όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους της περιοχής και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα του νησιού, όπως τη διαχείριση στερεών, υγρών αποβλήτων, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και τη βελτίωση της τουριστικής ανάπτυξης.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την «Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών» (ΑΚΣΣ), όπου συναντήθηκε με την διευθύντρια του Ιδρύματος, τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. των αποφοίτων της ΑΚΣΣ, ενημερώθηκε για την κατάσταση του Ιδρύματος, η οποία δεν είναι η καλύτερη και συζήτησε τρόπους ανάδειξης κι αξιοποίησης της Σχολής και του Ιδρύματος, που κάποτε ήταν κόσμημα για το νησί των Σπετσών.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αντιπεριφέρεια Νήσων