ΕπικαιρότηταΚόσμοςΧωρίς κατηγορία

Ενοπλη επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης, με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες

Photo: The Associated Press

Eνας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από σφαίρες σε αποβάθρα σταθμού του μετρό της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Σύμφωνα με ΜΜΕ, ένας ή δυο ένοπλοι άνοιξαν πυρ το απόγευμα της Δευτέρας (ξημερώματα Τρίτης στην Ελλάδα) εναντίον επιβατών που περίμεναν συρμό στην αποβάθρα σταθμού, στη συνοικία Μπρονξ.

Ο σταθμός, ο Mount Eden Avenue, είναι υπαίθριος, με τις σιδηροτροχιές υπερυψωμένες, και πλάνα από drone κατέγραψαν ακινητοποιημένο συρμό και αστυνομικούς με πολιτικά, να εργάζονται στην αποβάθρα.

Από τους πέντε τραυματίες, τέσσερις υπέστησαν “σοβαρά τραύματα” και ο τελευταίος “ελαφρά”, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης (FDNY).

Τα θύματα διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία της βόρειας συνοικίας, που θεωρείται η πιο υποβαθμισμένη της πόλης των 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Επικαλούμενα πηγές τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Νέας Υόρκης (NYPD), μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το πρόσωπο που υπέστη τον πιο βαρύ τραυματισμό υπέκυψε σε νοσοκομείο, κάτι όμως που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Η εγκληματικότητα, ιδίως οι ανθρωποκτονίες με τη χρήση όπλων, καταγράφουν καθαρή μείωση στη Νέα Υόρκη από τα χρόνια 2022-2023, μετά την πανδημία, ενώ η οπλοφορία σε δημόσιους χώρους υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο, σε σύγκριση με άλλες πόλεις και πολιτείες των ΗΠΑ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα