Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-ΘράκηςΠεριφέρειες

Ενίσχυση του τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ειδικότερα της βελτίωσης της προσβασιμότητας σε σημεία υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, με απόφαση του περιφερειάρχη, προχώρησε η ένταξη των παρακάτω έργων και τεχνικών παρεμβάσεων.

1.Εργο διαμόρφωσης και βελτίωσης της πρόσβασης, για την προσέγγιση (έως μία απόσταση ασφαλείας που δεν θα το επιβαρύνει) στο παγκόσμιας φήμης μνημείο της φύσης «Γκιόλα» στη Θάσο, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.

2. Εργασίες ανάδειξης – αξιοποίησης του μονοπατιού του περιαστικού δάσους της Ξάνθης, γνωστού ως το «Μονοπάτι της Ζωής», προϋπολογισμού 45.000 ευρώ δυνάμει της ΣΑΕΠ 531, με φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Δασών Ν. Ξάνθης. Το μονοπάτι ξεκινά από τη γέφυρα του Σαμαακόφ και δια του περιαστικού πευκοδάσους της πόλης της Ξάνθης από το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμούς στο 5ο χιλιόμετρο της οδού Ξάνθης-Σταυρούπολης.

3Εργασίες βελτίωσης βατότητας μονοπατιού του Καταρράκτη Λειβαδίτη, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ, από τη ΣΑΕΠ 531, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Δασών Ν. Ξάνθης. Μέσω των τεχνικών παρεμβάσεων επιδιώκεται η βελτίωση της προσβασιμότητας των επισκεπτών προς τον καταρράκτη, μια περιοχή ιδιαίτερα ελκυστική για τους περιηγητές κάθε ηλικίας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης μονοπατιού στα στενά του Νέστου στην Ξάνθη, ύψους 25.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δασαρχείο Σταυρούπολης.

Προτεινόμενα