Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης

Συνάντηση με τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) Κώστα Πανταζή είχε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, προκειμένου να συζητήσουν για ζητήματα επιχειρηματικότητας και απασχόλησης που αφορούν την περιοχή.

Στο επίκεντρο τέθηκε η ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, η οποία πλέον κατακλύζει ολόκληρη τη χώρα και κυρίως η προσπάθεια που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς και το Υπουργείο για την αναστροφή του κλίματος.

Επιπλέον, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, καθώς και τις ενέργειες που γίνονται από το Υπουργείο και το ΣΕΠΕ για την καταβολή των δεδουλευμένων, ένα πρόβλημα, το οποίο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, καθημερινά αυξάνεται.

«Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η αύξηση των θέσεων απασχόλησης μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ώστε να μειωθεί αισθητά η ανεργία στην περιοχή μας. Με την τήρηση των προβλεπομένων από τις επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν σε σωστό εργασιακό περιβάλλον, θα ασφαλίζονται νόμιμα και φυσικά, θα λαμβάνουν τα χρήματά τους» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης και κατέληξε λέγοντας: «Ολες οι ενέργειές μας έχουν ως κατεύθυνση την υγιή επιχειρηματικότητα και την υγιή απασχόληση».

 

Προτεινόμενα