Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Ενημέρωση των κτηνοτρόφων για τον καταρροϊκό πυρετό

Συνεχής είναι η ενημέρωση των κτηνοτρόφων και των ενδιαφερόμενων φορέων για το μείζον ζήτημα του καταρροϊκού πυρετού από παράγοντες και Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Εκτός από τις ενημερωτικές εκδηλώσεις που γίνονται σε διάφορους Δήμους και Τοπικά Διαμερίσματα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά με το Σύλλογο Κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας και με στελέχη της διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα προβλήματα που έχουν προκύψει για τους κτηνοτρόφους από τον καταρροϊκό πυρετό και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος που επιβαρύνει τους κτηνοτρόφους σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε να διενεργηθεί άμεσα ενημερωτική ημερίδα στο Αγρίνιο για την περαιτέρω ενημέρωση των κτηνοτρόφων από τους ειδικούς, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας.

Επιπλέον, υπήρξε η κοινή διαπίστωση πως προέχει η ενημέρωση των κτηνοτρόφων ώστε να υπάρξει ανάσχεση και εξάλειψη του φαινομένου, το οποίο να υπενθυμίσουμε πως δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο,και στη συνέχεια να αποφασιστούν οι δράσεις για όσους έχουν πληγεί.

Εκτός της κυρίας Σταρακά και των εκπροσώπων των κτηνοτρόφων στη σύσκεψη, παραβρέθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, ο προϊστάμενος Κτηνιατρικής Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Στέφανος Νικολόπουλος και ο Διευθυντής της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Ιωάννης Κρινής.

Προτεινόμενα