ΔήμοιΔήμος Αγίας Βαρβάρας

Ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Λόγω της αύξησης του πληθυσμού των κουνουπιών και των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας ενημερώνει τους πολίτες για τις ενέργειες και δράσεις που υλοποίησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Βάση ετήσιου προγραμματισμού του Δήμου, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός, ψεκασμός και απεντόμωση φρεατίων από εξειδικευμένο συνεργείο με τη χρήση κατάλληλων εγκεκριμένων σκευασμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επίσης, έγιναν παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας κουνουπιών σε όλα τα φρεάτια, υδροσυλλογής δικτύου ομβρίων του Δήμου, καθώς επίσης και διαρκής παρακολούθηση και έλεγχος με απολύμανση και μυοκτονία.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε ειδικός ψεκασμός σε όλους τους κάδους απορριμμάτων κάτω και πέριξ αυτών. Έγιναν στοχευμένοι ψεκασμοί με τη χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων σε ευαίσθητα σημεία κοινόχρηστων χώρων καθώς και στα υπάρχοντα συντριβάνια της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) με ανακοίνωσή του την προηγούμενη εβδομάδα, εξέφρασε την ανησυχία του για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου σε χώρες της Ευρώπης.

Η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει ότι λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν, με τις συχνές βροχοπτώσεις και τις υψηλές θερμοκρασίες, παρουσιάζεται αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών, ενώ έχει υλοποιήσει πρόγραμμα καταπολέμησής τους στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Τέλος, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει διανεμηθεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγίας Βαρβάρας ενημερωτικό έντυπο και αφίσες, με οδηγίες προστασίας των πολιτών.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι