Υπουργείο Εσωτερικών

«Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

Ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΣΔΑ για το νέο σύστημα διαχείρισης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»και τη λειτουργία των παιδικών σταθμών των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Στην σύσκεψη μετείχαν επίσης, η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστας Πουλάκης, ο ειδικός γραμματέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) του Υπουργείου Οικονομίας, Γιώργος Ιωαννίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Θεόδωρος Γκοτσόπουλος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΚΕΔΕ.

Στην σύσκεψη παρουσιάστηκε η πρόταση της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», με το οποίο επιτυγχάνεται δραστική μείωση της γραφειοκρατίας, κοινωνικά δικαιότερη μοριοδότηση για την εγγραφή των παιδιών στις ως άνω δομές, χωρίς να υπάρχει μείωση του αριθμού των δικαιούχων και των οικονομικών πόρων για το πρόγραμμα σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Οπως υπογραμμίστηκε από την πολιτική ηγεσία, μερικοί επιπλέον στόχοι του νέου συστήματος είναι:

• Η παροχή voucher σε όλες τις οικογένειες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και στις οικογένειες με παιδιά ΑμεΑ.

• Η ριζική απλοποίηση των διαδικασιών και διασφάλιση των πληρωμών σε μηνιαία βάση.

• Η κατάργηση του περιορισμού του 70% των προσφερομένων θέσεων που μπορεί να δηλώσει μία δομή, καθώς πλέον δύναται το 100% των θέσεων μιας δομής να καλυφθεί από κατόχους voucher.

Για την επόμενη χρονιά έχουν διασφαλιστεί 175 εκατ. €. Τ

Το παραπάνω είναι ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η κυβέρνηση στο πρόγραμμα, δεδομένου ότι η συμμετοχή του ΕΣΠΑ μειώνεται από 120 εκατομμύρια σε 93 εκατομμύρια  ευρώ, ενώ αντίστοιχα αυξάνεται η εθνική συμμετοχή από 57 εκατομμύρια  σε 82 εκατομμύρια ευρώ.

Το προσεχές χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει αντίστοιχη συνάντηση με τους φορείς των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Υπουργείο Εσωτερικών