Άλλοι ΔήμοιΔήμοιΠεριφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Εναέριος δολωματικός εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνει την διενέργεια εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων με εναέρια διανομή των εμβολίων – δολωμάτων.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος ενεργητικής επιτήρησης κατά της λύσσας, το Σάββατο 1 Απριλίου 2017.

Η επιχείρηση θα λάβει χώρα από το αεροδρόμιο του Αγρινίου και θα καλύψει ένα μέρος της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα τον Δήμο Αμφιλοχίας και ένα τμήμα του Δήμου Αγρινίου (πρώην Δήμος Παρακαμπυλίων), καθώς και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η χρονική διάρκεια εκτέλεσης της επιχείρησης υπολογίζεται να είναι πέντε ημέρες.

Για το λόγο αυτό, συνιστούν προς όλους τα κάτωθι:

• Αποφυγή επαφής του εμβολίου-δολώματος με γυμνά χέρια. Σε περίπτωση επαφής, θα πρέπει να υπάρχει άμεση μετάβαση σε μονάδα Υγείας.

• Σε περίπτωση που κάποιος βρει ένα τέτοιο εμβόλιο-δόλωμα, δεν θα πρέπει να το ακουμπήσει, ενώ αν χρειαστεί να το πιάσει για να το απομακρύνει σε ένα πιο δύσβατο μέρος, θα πρέπει να το κάνει φορώντας γάντια.

• Σε ζώο που πιθανώς έχει προσλάβει το δόλωμα, αποφεύγεται για τουλάχιστον μία ημέρα η επαφή με γυμνά χέρια, τόσο για τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του ζώου, όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση από την Υπηρεσία για λήξη της επιχείρηση της ρίψης των εμβολίων-δολωμάτων.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι