Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Εμφαση στην αναβάθμιση του ΒΙΟΚΑ Γαστούνης – Βαρθολομιού

Υπεγράφη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα η προγραμματική σύμβαση για το έργο «Ολοκλήρωση αποχέτευσης και αναβάθμισης του ΒΙΟΚΑ Γαστούνης -Βαρθολομιού», συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.

Η υπογραφή της σύμβασης για αυτό το τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή έγινε με την παρουσία του δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού, του διευθυντή Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Φάρες Μπεσαράτ και του επιβλέποντος μηχανικού.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Λύτρας, τόνισε ότι «ο βιολογικός καθαρισμός και το δίκτυο αποχέτευσης Γαστούνης-Βαρθολομιού χρήζουν άμεσης λειτουργικής ολοκλήρωσης ώστε να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία των κατοίκων της περιοχής και να αναβαθμιστεί η ποιότητα του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου», εκφράζοντας βεβαίως και τη βούληση του ίδιου του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Από την πλευρά τουο δήμαρχος Πηνειού δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τόσο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, διότι ένα χρονίζον τεράστιο πρόβλημα παίρνει την τελική διαδρομή του.

Υπογράψαμε με τον αντιπεριφερειάρχη την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του ανωτέρω έργου, έτσι ώστε στο αμέσως διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να προχωρήσει στη δημοπράτηση».

 

Προτεινόμενα