Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Ελεύθερη διέλευση ΑΜΕΑ από τη γέφυρα στο Ρίο

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου απάντησε θετικά στο μέτρο της ελεύθερης διέλευσης των αυτοκινήτων ατόμων με αναπηρία.

Και όλα αυτά, σε συνέχεια πρωτοβουλιών που είχαν ληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν από στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας απέστειλε στις 22 Μαΐου 2017 επιστολή στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Γιώργο Δέδε, μέσω της οποίας εισηγούνταν «να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εφαρμόζεται το μέτρο της ελεύθερης διέλευσης των αυτοκινήτων ατόμων με αναπηρία από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου».

Λαμβάνοντας κοινοποίηση της επιστολής του περιφερειάρχη, η Γέφυρα Α.Ε. επιβεβαίωσε εγγράφως τη βούληση της εταιρείας να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας σημείωσε:

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται αρωγός στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν περισσότερο αυτή τη στιγμή ανάγκη. Στην πολύπλευρη αυτή κρίση, πλήττονται περισσότερο οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, οι οποίες και χρειάζονται στήριξη με κάθε τρόπο. Η κοινωνική πολιτική που εφαρμόζουμε, έχει επίκεντρο τον άνθρωπο που θέλει και χρειάζεται την αιρετή Περιφέρεια να σταθεί δίπλα του, όχι μόνο με λόγια, αλλά με πράξεις. Και αυτό κάνουμε».

Η εξέλιξη αποτελεί φυσική συνέχεια σχετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε επίσημα ο περιφερειάρχης, συναντώντας τον κ. Παπανικόλα τα γραφεία της εταιρείας Γέφυρα Α.Ε. στο Αντίρριο, στις αρχές του έτους.

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο κ. Παπανικόλας είχε επαναλάβει ότι ήδη από το 2009 η εταιρεία είχε έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννη Βαρδακαστάνη, πραγματοποιώντας επίσκεψη στα γραφεία της στην Ηλιούπολη.

Από τότε, η Γέφυρα Α.Ε. είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα είχε αντίρρηση για την ατελή διέλευση, εφόσον κάτι τέτοιο γινόταν με τρόπο νόμιμο, ο οποίος θα εξασφάλιζε και την ταυτοποίηση των διερχομένων συνανθρώπων με αναπηρίες.

 

Προτεινόμενα