ΔήμοιΔήμος ΕλευσίναςΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειεςΥπουργείο Εσωτερικών

Ελευσίνα: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Ιωάννη Βασιλείου, τον δήμαρχο Ελευσίνας Γιώργο Τσουκαλά, τον αντιδήμαρχο Αθανάσιο Μαυρογιάννη και τη διευθύνουσα σύμβουλο της «Ελευσίνα 2021» Μαρία Φιλιππή.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την πορεία προόδου του σχεδιασμού για την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα», η πρώτη φάση του οποίου αναμένεται να αξιολογηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο από την ΕΕ, και η διερεύνηση των δυνατοτήτων του Υπουργείου, ώστε να συμβάλλει στην επίλυση λειτουργικών και άλλων ζητημάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια υλοποίησης αυτής της πρώτης φάσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελευσίνα επελέγη ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» από τις αρμόδιες αρχές της ΕΕ, πριν από μερικούς μήνες. Η ομαλή εξέλιξη του σχεδιασμού έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, αλλά και για την περιοχή της Ελευσίνας και τους κατοίκους της, οι οποίοι θα ωφεληθούν από την ανάπτυξη υποδομών και την υλοποίηση έργων που αναμένεται να αλλάξουν την πόλη τα επόμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε διεξοδική συζήτηση για ζητήματα επαρκούς στελέχωσης της ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2021 ΑΕ, για το καθεστώς λειτουργίας της, τη διαχείριση χορηγιών, αλλά και για τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την υποστήριξη της συνολικής προσπάθειας και την στρατηγική προσέγγιση των αναγκαίων μελλοντικών παρεμβάσεων.

Ένα πολύ σημαντικό βήμα έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα με δέσμη νομοθετικών μέτρων από το Υπουργείο Εσωτερικών, τα οποία έλυσαν, μεταξύ άλλων, και θέματα σχετικά με την χρηματοδότηση της ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2021 ΑΕ από τον Δήμο.

Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης ότι το υπουργείο είναι αρωγός στην προσπάθεια που εκτυλίσσεται και θα εξετάσει όλα τα πρακτικά, διοικητικά, διαχειριστικά και λειτουργικά ζητήματα που έχουν ανακύψει με προσοχή, ώστε να συνδράμει τον Δήμο για την αντιμετώπισή τους.

Για τον σκοπό αυτό, πρόκειται να ακολουθήσουν επαφές με συνεργάτες του υπουργού και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα και να συγκεκριμενοποιηθούν τυχόν αναγκαίες παρεμβάσεις.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι