Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΠεριφέρειες

Ελεγχοι και πρόστιμα στους μη αδειούχους υδραυλικούς

Mε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό συναντήθηκαν εκπρόσωποι των σωματείων θερµο-υδραυλικών των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας.

Αντικείμενο της συζήτησής ήταν η πάταξη του φαινόμενου της ύπαρξης µη αδειούχων υδραυλικών και λαθραίων εγκαταστατών, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του κλάδου των θερµουδραυλικών.

Ο κ. Αγοραστός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των σωματείων θερµο-υδραυλικών ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας εντείνει τους ελέγχου της και ότι πρόκειται να αντιμετωπίσει µε αυστηρότητα τους παραβάτες επιβάλλοντας σ’ αυτούς τις διοικητικές κυρώσεις, που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Ειδικά τα πρόστιμα θα επιβάλλονται όχι µόνο στους μη αδειούχους υδραυλικούς, αλλά και σε όσους τους απασχολούν µε οποιαδήποτε σχέση.

Το πρόστιμο των παραβάσεων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ανέρχεται από 10.000 έως και 50.000 ευρώ.

Τέλος ο περιφερειάρχης επανέλαβε στους εκπροσώπους των θερμο-υδραυλικών ότι τόσο η Περιφέρεια όσο και ο ίδιος προσωπικά παρακολουθούν στενά το θέμα αυτό και σε συνεργασία µε τα τοπικά σωματεία, πρόκειται να συμβάλουν στην προστασία του κλάδου των θερµούδραυλικών.

Στη συνάντηση παραβρεθήκαν οι Κων/νος Σαγώνας και Νικόλαος Τόπης πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του σωµατείου θερµο-υδραυλικών νομού Λάρισας, ο Απόστολος Τσούπρος, πρόεδρος του σωµατείου θερµο-υδραυλικών του νομού Μαγνησίας και ο Γεώργιος Κουνάβας, πρόεδρος του σωματείου θερµο-υδραυλικών του νομού Καρδίτσας καθώς και η νομική σύμβουλος τους Στέλλα Σαμαρά.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Θεσσαλίας