ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Εκτέλεση στη Μάνδρα: Το καρτέρι θανάτου στον Χρήστο Γιαλιά με 15 σφαίρες από καλάσνικοφ

Με 15 σφαίρες από καλάσνικοφ σε κεφάλι και σώμα εκτελέστηκε το συμβόλαιο θανάτου, με θύμα τον 59χρονο επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά στη Μάνδρα.

Οι δράστες, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, τον περίμεναν κρυμμένοι μέσα στα δέντρα, 200 μόλις μέτρα από το σπίτι του, σε μια πάροδο της Αγίας Αικατερίνης. Μόλις είδαν το αυτοκίνητο του να στρίβει το δρόμο, άνοιξαν πυρ ενώ το όχημα του επιχειρηματία βρισκόταν εν κινήσει και τον εκτέλεσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Law and Order, οι δράστες γνώριζαν το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε το θύμα τους. Αυτό συμπεραίνεται από το γεγονός πως ο Γιαλιάς, είχε και δεύτερο σπίτι στην περιοχή της Μαγούλας, αλλά όπως όλα δείχνουν, γνώριζαν που θα κινηθεί.

Οι εκτελεστές του επιχειρηματία ενήργησαν «επαγγελματικά» και αμέσως μετά την δολοφονία του, πυρπόλησαν το αυτοκίνητο και πέταξαν εντός του οχήματος το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Οι δράστες πυροβόλησαν το θύμα τους από την δεξιά πλευρά του οχήματος, ενώ πολύτιμα στοιχεία εκτιμάται πως χάθηκαν από την μεγάλη ποσότητα νερού που έριξε η πυροσβεστική για να κατασβέσει την φωτιά στο όχημα.

Ο 59χρονος επιχειρηματίας, συνήθιζε να έχει προστασία, αλλά το απόγευμα της Τετάρτης κινούνταν μόνος, γεγονός που ίσως γνώριζαν οι εκτελεστές του. Η περιοχή είναι απόμερη με λίγα σπίτια και ακόμη λιγότερες κάμερες, οπότε το έργο των αρχών για την ταυτοποίηση του οχήματος των δραστών, ακόμη πιο δύσκολο.

Το παρελθόν του Γιαλιά και το άγνωστο κίνητρο

Ο Χρήστος Γιαλιάς ήταν ένας δραστήριος επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης και την εισαγωγή και επεξεργασίας κρέατος. Το όνομά του είχε κατά καιρούς εμπλακεί σε διάφορες έκνομες ενέργειες, χωρίς ποτέ να καταδικαστεί για καμία από αυτές.

Είχε πάθος με το ποδόσφαιρο και είχε αναλάβει τις διοικήσεις της ΠΑΕ Τρίκαλα, του Μανδραϊκού και του Πανελευσινιακού. Τα στελέχη του ανθρωποκτονιών θα προσπαθήσουν μέσω καταθέσεων από συγγενικά του πρόσωπα και στενούς του συνεργάτες, να διαπιστώσουν αν το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα ή είχε προκαλέσει έριδες και εχθρούς.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα