ΕπικαιρότηταΠολιτική

Εκτάκτως στα Χανιά το αεροσκάφος με τον Αμερικανό ΥΠ.ΕΞ. – Ερωτήματα και πιθανά ενδεχόμενα

Στάση στην αμερικανική βάση του αεροδρομίου Χανίων φαίνεται ότι έκανε το απόγευμα της Κυριακής 5 Νοεμβρίου το κυβερνητικό αεροσκάφος των Ηνωμένων Πολιτειών Boeing C-32A, το οποίο μετέφερε τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν.

Οπως μετέδωσε και το flashnews.gr, ο αεροσκάφος κατεγράφη από την υπηρεσία flightradar24.com να πετά προς το αεροδρόμιο Χανίων, ενώ ύστερα από λίγα λεπτά κάθε ίχνος του “χάθηκε” από την εφαρμογή…

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Μπλίνκεν αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία, αν και η στάση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Χανίων προκαλεί ερωτήματα…

Το πιθανότερο ενδεχόμενο, είναι ότι η πτήση του Αμερικανού ΥΠΕΞ κατευθύνθηκε σε ελληνικό έδαφος, καθώς η Τουρκία απαγορεύει όλες τις απ ευθείας πτήσεις από την Κύπρο.

Νωρίτερα σημερα, σε έναν ακόμη αιφνιδιασμό, ο κ. Μπλίνκεν επισκέφθηκε για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου τη Δυτική Όχθη και συναντήθηκε με τον Μαχμούτ Αμπάς.

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Παλαιστίνης ανέφερε ότι ο Μαχμούντ Αμπάς τόνισε στον Αμερικανό Υπουργ;o ότι “θα πρέπει να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός και να επιτραπεί η παροχή ανθρωπιστική βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας”.

Ο Αντονι Μπλίνκεν ανέφερε στον Μαχμούτ Αμπάς ότι οι κάτοικοι της Γάζας “δεν πρέπει να εκτοπιστούν βίαια”, σύμφωνα με τοποθέτηση εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αργότερα, ο Αντονι Μπλίνκεν μετέβη στην Κύπρο. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και συζήτησαν για την κατάσταση στη Γάζα και την πρόταση της Λευκωσίας περί δημιουργίας θαλασσίου διαδρόμου ανθρωπιστικής βοήθειας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα