Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΠεριφέρειες

Eκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικά με το Eκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, το οποίο ισχύει για την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017, προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά:

Α) Βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Την Τρίτη 29/08/2017, η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία και πιθανόν η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Σταδιακά η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες και η βόρεια Εύβοια.

Την Τέταρτη 30/08/2017, τις πρώτες πρωινές ώρες η κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και η ανατολική στερεά, η Εύβοια και η Πελοπόννησος.

Β) Πτώση της θερμοκρασίας (6-8 βαθμούς), η οποία θα γίνει ιδιαιτέρα αισθητή στην ανατολική και βόρεια χώρα.

Εν όψει των ισχυρών βροχών και καταιγίδων που αναμένονται βάσει του Δελτίου επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας συστήνει:

• Τον έλεγχο και καθαρισμό των φρεατίων των οδών αρμοδιότητας των Δήμων

• Τη μέριμνα από πλευράς πολιτών για τα φρεάτια και τις υδρορροές των ιδιοκτησιών

• Την αποφυγή στάσης στάθμευσης κατασκήνωσης πλησίον και εντός υδατορεμμάτων

• Την αποφυγή παραμονής η διέλευσης πεζών και οχημάτων σε περιοχές με έντονες κλίσεις πρανών

• Την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σε περίπτωση εκδήλωσης και έξαρσης των φαινόμενων

• Τον περιορισμό των δραστηριοτήτων σε θαλάσσιο περιβάλλον

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Θεσσαλίας