ΕπικαιρότηταΠολιτική

Εκλογές 2023: Στις 10 Μαΐου το ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών – Ο Κουβαράς συντονιστής της τηλεμαχίας

Στην απόφαση να γίνει τελικά ένα ντιμπέιτ στην ΕΡΤ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών κατέληξε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συνεδριάζει από το πρωί του Σαββάτου (29/4) υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού.

«Το ντεμπέιτ θα είναι ένα με πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 21:00» μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Λάμπρος Παναγιώτου, τονίζοντας ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν ο δημοσιογράφος, κοινής αποδοχής και μέλος της ΕΣΗΕΑ που θα συντονίσει την αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου θα είναι ο Γιώργος Κουβαράς.

Τρεις ώρες θα διαρκέσει το ντιμπέιτ

Το ντεμπέιτ, διάρκειας τριών ωρών, θα το δείξουν συνολικά έξι κανάλια. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καταγράφηκε η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις.

Συνολικά 5+1 θεματικές ενότητες θα απασχολήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς. Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η οικονομία-ανάπτυξη, εξωτερική πολιτική-άμυνα, εκλογές, κράτος-θεσμοί-διαφάνεια, υγεία-παιδεία-περιβάλλον. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν τις τοποθετήσεις τους ενώ δεν θα υπάρξουν ερωτωαπαντήσεις.

Η ερώτηση του δημοσιογράφου θα είναι διάρκειας 30 δευτερολέπτων και η απάντηση θα έχει διάρκεια 1,5 λεπτό. Ο συντονιστής του ντεμπέιτ δεν θα έχει το δικαίωμα υποβολής ερώτησης με τις ερωτήσεις να τις υποβάλλουν δημοσιογράφοι από όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Σε περίπτωση που επανέλθει με διευκρινιστική ερώτηση ο δημοσιογράφος, οι πολιτικοί θα πρέπει να απαντήσουν μέσα σε 45 δευτερόλεπτα.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα