Αντιπεριφέρεια ΠειραιάΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Εκδήλωση για τους μαθητές των Ειδικών Σχολείων

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ετήσια γιορτή για τους μαθητές και τις μαθήτριες Ειδικών Σχολείων στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 500 παιδιά.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στη «Μηχανική Καλλιέργεια» στη Νίκαια, διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη και τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ).

Στη δίωρη διάρκεια της εκδήλωσης, τα παιδιά από 14 Ειδικά Σχολεία απόλαυσαν πλούσιο πρόγραμμα με δρώμενα και δραστηριότητες που παρουσίασε η Κάρμεν Ρουγγέρη και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 γονείς και εκπαιδευτικοί.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά ευχαριστεί όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα την Κάρμεν Ρουγγέρη, τους εθελοντές και εμψυχωτές που συνέβαλλαν στην επιτυχία της γιορτής και τις εταιρείες που προσέφεραν συμβολικά δώρα στους μαθητές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, εκπρόσωποι των Δήμων Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Κορυδαλλού, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.ά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίληςσε δήλωσή του υπογράμμισε τα εξής:

«Η Περιφερειακή Αρχή από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί δίπλα στους μαθητές των Ειδικών Σχολείων, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που δίνουν έναν δύσκολο και καθημερινό αγώνα αγάπης και αξιοπρέπειας.

Στη δύσκολη προσπάθειάς τους η Περιφέρεια θα είναι σταθερά αρωγός και συμπαραστάτης. Η περίοδος που οι μαθητές με ειδικές δεξιότητες βίωναν τον κοινωνικό αποκλεισμό έχει κλείσει οριστικά.

Η ομαλή και ισότιμη από πλευράς ευκαιριών εκπαιδευτική και κοινωνική ένταξη για τα παιδιά αυτά αποτελεί δείγμα πολιτισμού για την κοινωνία μας».

 

Προτεινόμενα