ΔήμοιΔήμος Αγίας Παρασκευής

Έγκριση αγοράς του κτήματος και της βίλας Ιόλα

Την καταρχήν έγκριση για απευθείας αγορά του κτήματος (6.678 τ.μ.) και της βίλας (1.600 τ.μ.) Ιόλα, επί των οδών Ομήρου, Δημοκρατίας και Χρ. Σμύρνης στον Παράδεισο, αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής.

Το ιστορικό διατηρητέο κτίριο με τον περιβάλλοντα χώρο έχει χαρακτηριστεί, με τροποποίηση του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Αγίας Παρασκευής (ΦΕΚ 451, 31-8-2000), ως «Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων» του Δήμου.

Δεκαέξι χρόνια, όμως, μετά από τη δέσμευσή του, το ακίνητο δεν έχει περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου ή του Υπουργείου Πολιτισμού για να αξιοποιηθεί για το σκοπό που προορίζεται.

Σήμερα, μετά την μεγάλη μείωση που έχει υποστεί η τιμή ακινήτων, η Δημοτική αρχή διαπιστώνει τη δυνατότητα απευθείας αγοράς του κτήματος και της βίλας από τον Δήμο με τίμημα πολύ μικρότερο του αρχικού και εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την καταρχήν έγκριση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση αυτή για καταρχήν έγκριση απευθείας αγοράς και εξουσιοδότησε τον δήμαρχο να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Η αγορά του ακινήτου συνοδεύεται από πολλαπλά και σημαντικά οφέλη για τον Δήμο και την πόλη:

  • Θα καταστεί ο ίδιος ο Δήμος φορέας διαχείρισης του χώρου
  • Θα αποκτήσει η πόλη ένα ακίνητο- τοπόσημο ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας με πανελλαδική και παγκόσμια εμβέλεια
  • Θα καταστεί η πόλη Κέντρο Πολιτισμού με παράλληλες προεκτάσεις κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής αναβάθμισης

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι