Αντιπεριφέρεια ΝήσωνΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Εγγραφο Χατζηπέρου για να μη χαθούν δημόσια έσοδα

Οαντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος ζητάει την έγκαιρη έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που παραχωρεί τους αιγιαλούς και τις παραλίες στους οικείους Δήμους.

Η ισχύουσα απόφαση λήγει στις 30 Απριλίου 2017 και κάθε χρόνο σημειώνεται μεγάλη καθυστέρηση στην υπογραφή της νέας, με αποτέλεσμα οι Δήμοι να καθυστερούν τραγικά στην παραχώρηση των αιγιαλών για την εξυπηρέτηση των λουόμενων σε επιχειρήσεις και ξενοδοχεία.

Λόγω της καθυστέρησης αυτής, χάνεται μεγάλο μέρος της τουριστικής περιόδου σε παραλίες χωρίς υποδομές και χάνονται δημόσια έσοδα.

Στο έγγραφο που απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης στα αρμόδια Υπουργεία, αναφέρεται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Το θέμα πρέπει εφέτος να διευθετηθεί έγκαιρα και πρό της ενάρξεως της θερινής περιόδου, προκειμένου να ανταπεξέλθουν οι Δήμοι και οι ενδιαφερόμενοι στις υποχρεώσεις τους, καθώς προβλέπεται ιδιαιτέρως χρονοβόρα διαδικασία. Παράλληλα προτείνουμε η παραχώρηση να ισχύει για τουλάχιστον 3 χρόνια, ώστε οι εκμισθωτές να έχουν το περιθώριο να επενδύσουν σοβαρά ώστε να έχουν αξιοπρεπή εξοπλισμό και να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία τους με αυτόφωρα και άνευ ουσίας δικαστικές διαδικασίες».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αντιπεριφέρεια Νήσων